Siera kūku nav sarežģīti pagatavot, lai gan gatavošana aizņem zināmu laiku – taču gala rezultāts to pilnībā attaisno. Bieži vien receptēs iesaka cept kūku ūdens peldē, lai tā būtu maiga un gluda, kā arī neplaisātu.
Šajā variantā ūdens peldi neizmantosim. Lai kūka izceptos vienmērīgi un saglabātu gludu virsmu, sākumā to cep karstā krāsnī apmēram 10 minūtes, pēc tam temperatūru pakāpeniski samazina.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt receptei!
Pagatavošanas gaita:
Sāk ar pamatnes gatavošanu. Sablenderē cepumus, pielej izkausētu sviestu, pievieno cukuru un labi samaisa. Cepamo formu ( 22cm ) izklāj ar cepampapīru, malas iesmērē ar sviestu. Cepumu drupatas kārto formā – kārtīgi piespiež apakšu un veido sānu malas. Cep cepeškrāsnī 175 grādos 10 minūtes. Pilnībā atdzesē istabas temperatūrā.
Gatavojam pildījumu siera kūkai. Visām sastāvdaļām jābūt istabas temperatūrā. Traukā liek svaigo sieru un maisa līdz kļūst mīksts un gluds. Ja kuļ ar mikseri, tad to dara uz vislēnākajiem apgriezieniem. Pievieno cukuru nelielām porcijām un turpina maisīt. Nedrīkst ļoti sakult, jo tad masa kļūs pārāk gaisīga un cepot var uzpūsties un pārplīst.
Horoskops 10. jūlijam: Jaunavām – iepriecinoša lieta, Strēlniekiem – ielūgums
Vislabāk ir maisīt ar roku ar slotiņu nevis ar mikseri. Pievieno kukurūzas cieti, citronu sulu, citrona miziņu, vaniļas ekstraktu un sakult burtiski 15-20 sekundes. Pievieno krējumu un atkal sakuļ ap 15-20 sekundes. Pievieno pa vienai olas, pēc katras sakuļ līdz viendabīgai konsistencei.
Gatavo siera masu lej izceptajā pamatnē. Formu var mazliet paklapēt pa galdu lai iziet gaisa burbuļi.
Un tagad pats galvenais!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk